Merdeka Blogger Contest by Lazada

by - August 27, 2017

Yeay, baru ada semangat sikit nak update blog. Sebab apa? Sebab dapat tahu yang Lazada ada buat Merdeka Blogger Contest.


Apa yang suka sebagai rakyat Malaysia? 

Sebagai rakyat Malaysia, banyak benda yang Zati suka . Sebab tempat tinggal Zati memang didiami dan dikelilingi dengan jenis kebangsaan iaitu Melayu, Cina dan India . So, memang dah dapat banyak pengalaman. 

Antara part yang Zati suka bila hari kemerdekaan . Dari situ kiteorang belajar bersatu dan bekerjasama . Bukan apa, hari kemerdekaan kan. Nak pasang bendera lagi , cari tapak untuk sambut hari merdeka dan pelbagai. 

Selain itu, dapat bertukar juadah. Antaranya capati dari kaum india, syushi dari kaum cina dan nasi lemak dari kaum melayu. 

Local brand yang aku suka ?


Zati pilih brand ni sebab dia bukan terdiri daripada shawl sahaja. Malah dress pun ada. So memang sesuai untuk Zati . Bajet pun tak lari sebagai seorang student . Hehe


Cuba tengok shawl dia? Material dia tak jarang , senang bentuk dan kain jenis satin.  Memang sesuai sangat dengan harga dia bagi. 


 This one pula, dress. Antara yang menarik perhatian zati ialah material kain dia dan fesyen dress nya. Masyaallah, tertawan sekejap dengan dress dia. 


Sekian lama membebel tentang local brand yang Zati minat , Zati nak ajak korang support hari kemerdekaan ni dengan Zati dan Lazada . MERDEKA !!! MERDEKA !!! 

You May Also Like

2 Comment

  1. good luck ye..salam kenal dari kak lina,done follow blog ni
    http://www.linliena.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak dan salam perkenalan juga :)

      Delete